lunes, 25 de abril de 2022

Pascua

Des dels albors dels essèrs, els ous han estat sinònim de fertilitat, esperança i
renaixement. Els ous guanyen protagonisme a la mitologia egípcia a mesura que el fènix crema al niu Més tard va renéixer de l'ou que el va crear originalment. Els hindús també creuen que el món va néixer dels ous. Els primers cristians veien l'ou com un símbol de la resurrecció de Jesús. A l'edat mitjana els ous fets amb gallines o ànecs es pintaven i es consideraven objectes molt preuats quan arribava la Pasqua. Aquesta època de l'any, una festa d'ous? Perquè representa l'alegria i el retorn a l'alegria. El costum de celebrar la Pasqua menjant i regalant ous ha perdurat al llarg del temps



Gallina de pasqua La gallina és el símbol diví d'Atenea, la deessa de la saviesa i la guerra, el símbol de la fertilitat de Persèfone, el símbol de l'amor i el desig d'Eros i el símbol del comerç i la productivitat d'Hermes. A causa d'aquesta connexió amb els déus, els grecs no menjaven pollastre, encara que no els agradaven els ous.

Origen del conillet de Pasqua:

Origen del conillet de Pasqua Els orígens del conill de Pasqua es remunten a la festa anglosaxona precristiana, quan el conill era un símbol de fertilitat, associat a la deessa de la Pasqua, i l'abril se li dedicava en honor a la Festa de la Primavera. gent del nord d'Europa. Amb el temps, la imatge del Conillet de Pasqua es va anar incorporant i adaptant per Pasqua, i a partir del segle XIX es van començar a fer ninots de xocolata i sucre a Alemanya. Un dels personatges preferits dels pastissers que fan ninots de xocolata és el conillet de Pasqua, que també porta ous de colors i de xocolata el dia de Pasqua o el diumenge de Pasqua a causa de la creixent popularitat de la llegenda del conill de Pasqua.


viernes, 22 de abril de 2022

SANT JORDI

 Roses, llibres i amants: més que mai a Barcelona el 23 d'abril. El Dia Mundial del Llibre a Catalunya es converteix en una celebració especialment romàntica. Va ser aleshores quan els catalans van celebrar el seu sant, Sant Jordi, que va sortir al carrer per representar una meravellosa tradició popular.

L'origen d'aquesta festa exòtica és una barreja de tradicions de diferents èpoques. Això coincideix, per una banda, amb el fet que Sant Jordi és el patró de Catalunya des del segle XV; D'altra banda, la famosa llegenda de Sant Jordi i el Drac (el cavaller que va derrotar el drac va espantar el poble i la princesa i quan el va travessar amb una espasa van brotar del seu cos belles roses vermelles). que li va regalar un a la princesa Sant Jordi); A més, l'antic costum de l'Edat Mitjana era visitar la Basílica de Sant Jordi al Palau de la Generalitat, on se celebrava la Fira de la Rosa o Fira de l'Amor. Per això, Sant Jordi també és conegut com el patró dels enamorats a Catalunya.

És una de les festes més singulars de Catalunya i té lloc a la primavera, el 23 d'abril. És una festa molt popular que combina cultura i romanç, i combina les celebracions del Dia del Llibre i el Dia de Sant Valentí. Aquest dia, els esposos solen intercanviar regals: l'home rep un llibre i la dona rep una rosa. No obstant això, cada cop és més comú que homes i dones es regalin llibres i roses. Aquest dia, Barcelona s'ha convertit en una gran llibreria i floristeria a l'aire lliure. Els carrers estaven abarrotats de gent que deambulava entre les parades de llibres i parades de flors, buscant un regal no només per als seus éssers estimats sinó també per als seus familiars o amics. Per tota la ciutat trobaràs quioscs amb les últimes notícies editorials, veuràs exemplars signats d'autors coneguts i, per descomptat, oloraràs la rosa.

SIMBOLS:

SANG: La sang es 

considerada la imatge fonamental de la vida, el vehicle del que és vital que, quan es vessa, crida a la mort. La simbologia és ambivalent, signe simultani de purificació i corrupció, energia i violència. En aquest cas la sang fa representaió a la violencia que va prendre el cavaller matan al drac que estava atemoritzant al poble i a la princesa



ROSA
Des de l'antiguitat les roses han estat reconegudes perquè són un símbol d'amor, sensualitat i bellesa en diverses cultures. Generalment, les roses representen l'admiració, l'afecte i el respecte que se sent per algú. En el cas de Sant Jordi, la rosa representa l'amor i tot alló bonic que va continuaff després de la mortt del drac.

VIDEO MOTIVACIONAL